0212 211 1616                            
Yurt Dışı Marka Tescil İşlemlerinde Bilinmesi Gerekenler

2022 Yılı Marka Tescili Ne İçin Yapılmalı

1 Temmuz 2022 Paylaşan: Kategori: Bilgi Merkezi Yorum yok.

2022 yılı marka tescili ne için yapılmalı sorusu aklınızı karıştırıyorsa bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.Tescilli markalar, sahiplerine markayı mal ve hizmetlerle bağlantılı olarak kullanma hakkı gibi bir takım değerli haklar sağlar. Ayrıca tescilli ticari markalar, bir şirketin adının başkaları tarafından izni olmadan kullanılmasına karşı koruyabilir.

2022 Yılı Marka Tescili Ne İçin Yapılmalı

2022 Yılı Marka Tescili Ne İçin Yapılmalı?

Bir şirket Türk Patent ve Ticari Marka Ofisine (TPTO) bir ticari marka kaydettirdiğinde, o markayı kullanmak için belirli haklara sahip olur. Bu hakların en önemlileri, aynı veya benzer bir markanın ürün ve hizmetler üzerinde başkaları tarafından kullanılmasını engelleme ve başkalarının markayı kendi ürün veya hizmetleriyle bağlantılı olarak haksız yere kullanmasını engelleme hakkıdır.

Ayrıca, ticari marka tescili sahibine ait olduğu sürece, diğer işletmelerin onu ülkede önemli miktarlarda satılması muhtemel ürünler üzerinde kullanması yasaktır. Bir ticari markanın tescili, sahibine markayı belirli mal ve hizmetlerle bağlantılı olarak kullanma konusunda münhasır haklar sağlar. Tescilli bir ticari markayı kullanma hakkı, devlet ticari sırları kanunu gibi diğer kanunlarla sınırlandırılabilir. Ayrıca tescil, sahibine markanın ihlali nedeniyle dava açma hakkı verebilir.

2022 Yılı Marka Tescili Ne İçin Yapılmalı

Marka Tescili İçin Ne Yapılmalı

Marka tescilini düşünüyorsanız, süreci olabildiğince sorunsuz hale getirmek için yapmanız gereken birkaç şey var. İlk adım, markanızın halihazırda kayıtlı olmadığından emin olmak için PTO’nun Ticari Marka Elektronik Arama Sisteminde bir arama yapmaktır. Eğer isim mevcutsa, yeni bir isim bulmanız gerekecek.

Markanızın kayıt için uygun olduğunu belirledikten sonra PTO’ya bir başvuru göndermeniz gerekir. Başvuruyu kendiniz yapabilir veya sizin için yapması için bir ticari marka avukatı tutabilirsiniz.

Markanın kendisi, markayla ilişkili mal veya hizmetlerin tanımı ve başvuru sahibinin iletişim bilgileri gibi başvuruda yer alması gereken birkaç bilgi vardır. Bir işe başlarken markanızı ve logonuzu korumak önemlidir.

Ticari marka, şirketinizi temsil eden ve onu piyasadaki diğerlerinden ayıran bir sembol, kelime veya kelime öbeğidir. Ticari markanızı korumanın en iyi yolu, onu Türk Patent ve Ticari Marka Ofisine (TPTO) kaydettirmektir. Marka tescilinde uzmana başvurmak için Google ile bize ulaşın.

Marka Tescili Kaç Yıl Korunur?

Marka Tescili Kaç Yıl Korunur?, Bir ticari markanın neden tescil ettirilmesi gerektiği sorusu açık bir sorudur. Birkaç neden vardır, ancak en yaygın olanlardan bazıları karışıklığa karşı koruma, kalpazanlığa karşı koruma ve haksız rekabete karşı korumadır.

Marka Tescili Olmazsa Ne Olur?

Marka Tescili Olmazsa Ne Olur?, Marka tescili yoksa firma adını reklamlarda veya diğer ürünlerde kullanamayabilir.

Marka Tescil Süresi Ne Kadar?

Marka Tescil Süresi Ne Kadar?, Bir ürün veya şirket için ticari marka tescil süresi genellikle yaklaşık altı aydır.

Marka Tescili Yaptırmak Zorunlu Mu?

Marka Tescili Yaptırmak Zorunlu Mu?, birçok hukukçuya göre marka tescili isteğe bağlıdırMBirçok avukat, ticari marka tescilinin zorunlu olmadığına, ancak bir işletmenin fikri mülkiyetini korumada önemli bir adım olduğuna inanmaktadır. İşletme adınızı veya markanızı tescil ettirmeyi düşünüyorsanız, bunun artıları ve eksileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir avukatla konuştuğunuzdan emin olun.


Leave a Comment

Bizi Arayın