Türk Patent Marka Kurumu 7 Ürüne Tescil, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Antep lahmacunu, Antep tırnaklı pidesi, Antep fıstık ezmesi, Susurluk ayranı, Susurluk tostu, Urfa şıllık tatlısı ve Kırklareli hardaliyesine coğrafi işaret tescil belgesi verildi.
Türk Patent ve Marka Kurumu, coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni ve ‘Coğrafi İşaretlerde Türk ve İtalyan Deneyimleri Semineri’ düzenledi. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, coğrafi işaretler konusunda son derece önemli bir gelişme kaydedildiğini ve 10 tane coğrafi işaretin Avrupa Komisyonunda işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
“ÖNCÜ İL GAZİANTEP” Bu konuda öncü ilin Gaziantep olduğunun altını çizen Asan, AB Komisyonunda ilk olarak Antep baklavasının yer aldığını kaydetti. Şuanda komisyonda işlemleri devam eden farklı ürünler de olduğunu belirten Asan, yakın zamanda işlemlerin tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti.
2018 yılında marka başvurularında tarihi bir rekor beklediklerini söyleyen Asan, ‘Malum olduğu üzere Avrupa’da son 5-6 yıldır marka başvurularında Türkiye birinci sırada yer almaktadır’ şeklinde konuştu. “İTALYANLAR ÖNDE GELEN BİR ÜLKE” Programda İtalyanlarla birlikte karşılıklı deneyimlerin paylaşılacağını belirten Asan, “Avrupa’da coğrafi işaretten katma değer yaratma noktasında İtalyanlar çok önde gelen örnek bir ülke.
İtalya’da yaklaşık 800’e yakın coğrafi işaretli ürün var” diye konuştu. Düzenlenen programda Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyete Gaziantep ürünlerinin tescil belgesi takdim edildi. Programda İtalya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ofisi Müdürü Luigi Gentile, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Müsteşarı Veysel Yayan de yer aldı. Sitemize Google ile ulaşın.
Marka Ve Patent Aynı Mı?
Marka Ve Patent Aynı Mı?, Ticari markalar ve patentler aynı mıdır? Bu soru hakkında çok fazla tartışma var, ancak şu anda öyle görünüyorlar. Ticari marka yasası, markaları korumak için oluşturulmuştur ve patentler buluşları korumak için kullanılabilse de, birisinin patentini aldığı fikir ve kavramları korumak için de kullanılır. Ticari markalar bir ürün veya hizmeti tanımlamak için kullanılabilir ve patentler bir şirketin buluşunu korumak için kullanılabilir. Bu iki tür koruma her durumda aynı uygulamaya sahip olmayabilir, ancak bazı benzerlikleri vardır.
Türk Patent Ve Marka Kurumu Devletin Mi?
Türk Patent Ve Marka Kurumu Devletin Mi?, ANKARA, Türkiye – Son birkaç yılda, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun (TTPO) daha fazla düzenlenmesi yönünde bir hareket olmuştur. Bu kısmen, TTPO’nun hükümet kontrolünden yeterince bağımsız olmadığı ve belirli şirketlerin lehine kullanılabileceği yönündeki endişelerden kaynaklanmaktadır. Bazıları ayrıca TTPO’nun yeterince şeffaf olmadığından ve küçük işletmelere yeterli teknik yardım sağlamadığından endişe ediyor.
Türk Patent Ve Marka Kurumunun Görevi Nedir?
Türk Patent Ve Marka Kurumunun Görevi Nedir?, Türk Patent ve Marka Kurumu (TPTO), Türkiye’de çeşitli patent ve ticari marka haklarını yöneten ulusal bir ofistir. 1 Ocak 1925 tarihinde kurulmuş olup, bugünkü adı Türkiye Cumhuriyeti Patent Dairesi’dir. TPTO, ticari markaları ve patentleri yöneten portföy bölümü de dahil olmak üzere toplam 29 bölüme sahiptir. Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin’de bulunan ana Kolaylaştırıcı Ofisler, TPTO içindeki diğer bölümlere destek sağlamaktan sorumludur.
Patent ücreti Ne Kadar 2022?
Patent ücreti Ne Kadar 2022?, 2020’de Patent ve Ticari Marka Ofisi (PTO), patent ücretini çıkaracağını duyurdu. Bu, davalarla ilgili artan maliyetlerin ve genişleyen patentlerin bir sonucuydu. PTO, 2021’de patent ücretine daha küçük bir artış yapacağını da söyledi.